Czekoladowa delicja

Klasyczne delicje są smaczne same w sobie. Ich smak jest przewidywalny. Wybieramy takie jakie lubimy najbardziej: pomarańczowe, wiśniowe. Biszkopt w tradycyjnej czekoladzie plus galaretka. A gdyby tak przyrządzić taka delicje samemu? Delicja personalizowana? Czemu nie! I do tego z białą czekoladą! Serwujemy Wam przepis na czekoladową delicję. Personalizowaną.

Składniki:

* 1,5 szklanki soku pomarańczowego
* łyżka cukru
* 5 łyżeczek żelatyny
* szklanka kremówki
* 120ml mleka
* 10dag białej czekolady

Dwie łyżeczki żelatyny zalej połową mleka. Pozostałe mleko i kremówkę zagotuj. Rozmieszaj w nim najpierw żelatynę a następnie białą czekoladę, wystudź. Połowę powstałej czekoladowej kremówki rozlej do pucharków, schłodź. Resztę żelatyny zalej 1/4 szklanki soku, odstaw. Pozostały sok zagotuj z cukrem, rozpuść w nim żelatynę, wystudź. Gdy galaretka zacznie stygnąć, wlej po łyżce do pucharków i schłodź je w lodówce. Resztę galaretki podziel na dwie równe części. Do jednej wlej czekoladową kremówkę i rozlej ją do pucharków, schłodź. Kiedy zastygnie polej ją resztą galaretki i znów schłodź.