Mrożony blok porzeczkowy

Porzeczki to źródło witaminy C i prowitaminy A wielu z nas zapewne nie wie że posiadają właściwości nie tylko zdrowotne ale także pielęgnacyjne i dietetyczne. Dodatkowo albo przede wszystkim są soczyste, pyszne i pachnące słońcem i latem i skoszoną trawą :). Dla wielbicieli porzeczek super przepis na porzeczkę mrożoną. Przedstawimy mrożony blok porzeczkowy!

* 500ml czerwonych porzeczek bez łodyżek
* 10dag cukru
* 3 łyżki cukru pudru
* 500ml kremówki
* 10ml mleczka kokosowego
* polewa czekoladowa

Zagotuj 100ml wody z cukrem, wsyp porzeczki, gotuj 7 minut. Przetrzyj przez sitko, wystudź. Kremówkę ubij z cukrem i mleczkiem. Wymieszaj z musem porzeczkowym. Przelej do kokilek wyłożonych folią spożywczą. Zamroź. Wyłóż na talerzyki, polej polewą.