Produkt dnia
Fartuch kuchenny model Yellow&White
Fartuch kuchenny model Yellow&White
71,00 zł
szt.
Fartuch kuchenny model Great Sky
Fartuch kuchenny model Great Sky
71,00 zł
szt.
Fartuch kuchenny model Red Dream
Fartuch kuchenny model Red Dream
70,00 zł
szt.
Fartuch kuchenny model Amaranth Flower
Fartuch kuchenny model Amaranth Flower
75,00 zł
szt.
Fartuch kuchenny model Yellow Spring
Fartuch kuchenny model Yellow Spring
75,00 zł
szt.
Fartuch kuchenny model Pink Cacao
Fartuch kuchenny model Pink Cacao
80,00 zł
szt.
Fartuch kuchenny model Black Plum
Fartuch kuchenny model Black Plum
85,00 zł
szt.
Fartuch kuchenny model Sweet Plum
Fartuch kuchenny model Sweet Plum
69,00 zł
szt.
Fartuch kuchenny model Taste This Cake
Fartuch kuchenny model Taste This Cake
80,00 zł
szt.
Fartuch kuchenny model Coloured Autumn
Fartuch kuchenny model Coloured Autumn
80,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
 
Chleb pszenny
Chleb pszenny

Wiele osób ma ochotę upiec własny chleb. Wydaje się że to takie trudne. Nic bardziej banalnego! Przekazuję Wam bardzo prosty i łatwy przepis na chleb pszenny. 300g maki pszennej, 300ml ciepłej wody, 20g świeżych drożdży, pół łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli. Make wsypać do miski, drożdże mieszamy z cukrem i połową przygotowanej wcześniej ciepłej wody, następnie mieszamy mąkę z drożdżami i cukrem. Przykrywamy bawełnianą, czystą ściereczką i odstawiamy na 15 minut, w ciepłe miejsce. Po 15 minutach dodajemy pozostałą część wody i pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Ręcznie lub mikserem, tak aż ciasto będzie gładkie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut. Ciast powinno urosnąć około 2-3 krotnie więc miska musi być odpowiedniej wielkości. Wyrośnięte ciasto przekładamy na posypaną mąką stolnicę. Wyrabiamy ciasto i formujemy w kształcie kuli lub podłużnie. Rozgrzewamy piekarnik do 250 stopni. Przekładamy ciasto na wcześniej przygotowana blachę (wyłożoną papierem do pieczenia i posypaną mąką). Zostawiamy do napuszenia na około 2-30 minut w temperaturze pokojowej. Na dolną część piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne z wodą. Wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy około 50 minut.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl